Uncategorized

Hva blir utfordringene for Douchebags når teknologi, design og sosiale medier får stadig større betydning?

Douchebags ble etablert så sent som i 2012 av den svenske twin-tip legenden Jon Olsson, og sammen med den norske produktdesigneren Truls Brataas utviklet de en ski-pose med helt nye egenskaper. En ski-pose de selv hadde savnet når de var ute på nye skieventyr. Selskapet har på kort tid utviklet seg til å bli en internasjonal merkevare innenfor reiseeffekter, og særlig har sekkene blitt populære blant unge og motebevisste forbrukere.

Douchebags har således utfordret etablerte merker som Samsung, Bergans og Fjällräven, og leverer reiseeffekter av høy kvalitet med vekt på design og funksjonalitet. Litt på samme måte som Apple når de i sin tid utfordret de etablerte PC-produsentene med de samme produktfordelene, og kapret unge og bevisste kjøpere med sine Mac, IPad og Iphone-produkter.


Visjonen til Douchebags er: ”To create better journeys through smarter travel gear”. Og folkene bak produktene er lidenskapelig opptatt av å utfordre naturen og seg selv gjennom alt fra eventyrlige reisemål til krevende ekspedisjoner. De forteller historier som er interessante for mange, og deler disse gjennom bilder, video og reisebrev i sosiale kanaler som Youtube og Instagram. Og på denne måten utvikler Douchebags et nytt marked på siden av de etablerte merkevarene innen reiseeffekter.


Douchebags har altså vært en rebell som har omdefinert markedet for reiseeffekter, og utviklet noe nytt. På samme måte har de klart å skape stor oppmerksomhet og kunnskap rundt sin egen merkevare gjennom en tydelig strategi i sosiale kanaler.


De har vært veldig bevisste på hvem de henvender seg til – nemlig unge mennesker mellom 20-40 år med interesse for ski, sykkel, fjellturer, surfing osv på ulike steder i verden. Og kommunisert med målgruppen gjennom Youtube, Instagram og egne nettsider.


Dette viser at det er mulig å skape et helt nytt marked ved å tenke annerledes enn konkurrentene. Først og fremst ved å skape nærhet til sin egen målgruppe, og lytte til hvilke ønsker og behov de har. For deretter å utvikle nye produkter som tilfredsstiller kundene, og konstant være i utvikling.


Ny teknologi og bruk av sosiale kanaler gjør det også lettere å nå ut til potensielle brukere på en mer effektiv og rimeligere måte enn tidligere. Enkle video-snutter er rimelig å produsere, og både bilder og video kan produseres og distribueres enkelt via mobiltelefon.


Samtidig gir det også rom for konkurrenter som tar i bruk de samme virkemidlene, men Douchebags var først ute og har dermed en fordel av være høyt oppe i bevisstheten hos forbrukeren. Samtidig krever det at Douchebags er i konstant utvikling, og ikke slipper til for mye konkurranse slik vi ser at Apple og Iphone blir utsatt for fra kinesiske konkurrenter som Huawai som i dag både tester bedre, og leverer billigere.

2 thoughts on “Hva blir utfordringene for Douchebags når teknologi, design og sosiale medier får stadig større betydning?”

  1. Hei og takk for fint blogginnlegg. Jeg tenker at nettopp sosiale medier er egnede kanaler for Douchebags når gjelder å videreutvikle relasjonen til kunder med det mål å øke verdiene av kundene, det være seg å stimulere og motivere til det Groundswell omtaler som «social selling (Sales) – som innebærer at brukeren selv genererer sosiale objekter, deler innhold osv. Vi vet at merkevarer som klarer å bygge merkevare basert på følelser, har ofte bedre forutsetninger for å utløse gevinster herm enn merkevarer som er mer tradisjonelle i kommunikasjonen. Bra jobba.

  2. Hei, jeg skriver en oppgave om Douchebags og kom over blogginnlegget ditt. Jeg ser du skriver at deres målgruppe er unge mennesker mellom 20 og 40 år med de ulike interessene, men jeg lurte på hva dine kilder for denne påstanden er? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *